Brief aan jonge koppels, nr. 2

Beste vrienden,
Bij het vorig schrijven sprak ik over een diep verlangen dat in ons leeft om er iets van te maken, om een bestemming te vinden. Toen wij huwden, was dit verlangen: elkaar gelukkig proberen maken, een groot gezin hebben en een open thuis zijn. We hebben dit besproken tijdens de vele wandelingen die we deden in de natuur.
Vol goede moed begin je er dan aan, en voor je het weet (bij manier van spreken) heb je twee schatten van kinderen, en kijk, op een moment komt er vermoeidheid, door slapeloze nachten, door een kind dat ziek is. De papa blijft lange dagen weg, door het werk in Brussel en de files. Er is al eens ruzie, en plots lijkt de droom: gelukkig, groot gezin en open huis, ver weg. Net op zo’n moment kwam er een eerste parel. Vrienden spraken ons van een boek, waarin “de plicht om te gaan zitten” werd voorgesteld. Het komt erop neer dat ge u niet laat leven, en je dromen opbergen vanwege de drukte, de realiteit, maar dat je halt roept, samen gaat zitten en vaststelt waar je staat ten opzichte van de oorspronkelijke droom.
In het bootje is dat de sextant, het toestel dat bepaalt waar je bent, op of uit de koers. Het komt erop aan, dit toestel regelmatig te gebruiken, zodat je niet te ver uit koers geraakt en de correctie niet te moeilijk wordt. Je kan het best wel leuk maken door elke week een momentje uit te trekken, om bv. samen vanop een bank naar de ondergaande zon te kijken, en dan uit te wisselen.
Uiteindelijk komt het erop neer dat je samen regelmatig tijd neemt voor elkaar, niet alleen om de sextant boven te halen, maar ook weer om samen van elkaar te genieten en dingen doen die je graag doet, een wandeling in de natuur, een film bekijken, kortom elkaar momenten van geluk gunnen. Zo komen we terug in de buurt van ons oorspronkelijk verlangen. Dit verlangen was er ook niet zomaar, per toeval, maar Iemand heeft dat in ons hart gelegd, juist om ons op koers te houden, ons gelukkig te maken, en je kan dit gerust een roeping noemen, maar dat heb ik pas veel later geweten.
Tot een volgend schrijven,

Alain

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s